BANKARSKI SISTEM AUSTRALIJE

Jedna od najbitnijih stvari kada planirate preseljenje čak i u drugi grad, a kamoli državu, jeste bankovni račun. U modernom društvu poslovanje bez bankovnog računa je nemoguće, na osnovu njega primate platu, ostvarujete penziono i zdravstveno osiguranje, plaćate sve transakcije i račune, podižete kredite i još mnogo toga.

Stvar o kojoj morate da razmišljate pre Vašeg odlaska u Australiju jeste odabir odgovarajuće banke i otvaranje računa u istoj.

Neke banke u Australiji omogućavaju prebacivanje novčanih sredstava i pre Vašeg odlaska u Australiju. Prva banka Australije čije usluge koristi većina državljana jeste „WESTPAC“. Ova banka ima širok spektar usluga i povoljnosti koje pruža kako rezidentima tako i licima na privremenom radu i boravku u Australiji. Westpac je banka koja ima predstavništva širom sveta i ima službu podrške koja je aktivna 24/07. Pored redovnih bankarskih usluga, pruža dosta informacija i pogodnosti osobama koje prvi put dolaze u Australiju. Najpogodnije kod ove banke jeste što Vam omogućava otvaranje tekućeg računa čak i do 12 meseci pre Vašeg dolaska u Australiju kao i mogućnost prebacivanja novčanih sredstava.

Internet sajt Westpac banke je https://www.westpac.com.au/ ukoliko Vam treba dodatnih informacija.