Kako napisati dobar CV

Forma CV-a je prilagođena svim studentima različitih obrazovanja. To je veoma važan prvi korak u predstavljanju poslodavcu! Na samom startu programa nam šaljete Vaš CV na ENGLESKOM jeziku. Popunjavate ga u elektronskoj formi (mi ćemo Vam poslati putem maila sve smernice i linkove).

Evo nekoliko saveta za Vašu ličnu promociju:

  1. Lični podaci:
  • proverite da li ste dobro naveli mail adresu kao i Skype ID. Slovne greške kod ovih podataka mogu da Vam prirede velike neprilike pri dobijanju željenog posla!
  • Obratite pažnju na datum od kada ste dostupni za rad, proverite svoj raspored na fakultetu!
  • Slika mora da bude kulturna, simpatična sa belom pozadinom! Slike iz noćnog života su interesantne ali ne za ovu priliku!
  1. Radno iskustvo

Nemojte se ustručavati da stavite svoje prethodno radno iskustvo, ma koliko po Vašem mišljenju bilo nebitno! Vi ste ipak student i ne očekuje se od Vas nekoliko godina radnog iskustva u bilo kojoj oblasti!

  1. Poznavanje engleskog jezika

Ne budite skromni, ne podcenjujete sebe! Možda Vam treba samo malo podsećanje!

  1. Hobiji

S obzirom na to da većina početnika i studenata nema previše radnog iskustva prilikom traženja posla, vrlo je korisno navesti posebne hobije ili znanja koja imate a koja se ne vide iz prethodnih podataka.

Vaša reklama ka potencijalnom poslodavcu se ovde završava. Sve u svemu, morate shvatiti da je to dokument koji treba da Vas predstavlja u najboljem svetlu i da onaj ko Vas ne poznaje, poželi da Vas upozna!