Pre polaska kući

Vaš boravak u Americi se bliži kraju i vreme je da se polako pripremate za povratak kući. Puni ste utisaka i verovatno ne razmišljate mnogo o nekim stvarima koje su veoma bitne a koje MORATE obaviti pre nego što se vratite u Srbiju.

Proverite svoju avionsku kartu i datum povratka
Dobro pogledajte svoju kartu i koji je datum povratka na njoj. Ukoliko se Vaši planovi povratka u toku programa promene i želite da promenite datum leta, to slobodno možete uraditi tako što ćete kontaktirati našeg Agenta koji je zadužen za avionske karte i pomeriti datum povratka. Veoma je bitno da to obavite na vreme, najmanje tri nedelje pre leta, da posle ne bi bilo nekih neprijatnih iznenađenja.

Platite svoje dugove ukoliko ih imate
Obratite pažnju da podmirite SVA dugovanja koja imate prema stanodavcu, platite uredno sve preostale račune, ukoliko imate neki medicinski račun, bilo koji račun koji Vam je rečeno da platite pre odlaska.

Smeštaj koji ostavljate za sobom
Imajte na umu da u smeštaju u kojem ste proveli leto treba neko i posle Vas da živi. Obavezno ostavite sve kako ste i zatekli kada ste prvi put ušli u stan. Nemojte lomiti, cepati i kršiti pravila Ugovora o rentiranju od strane stanodavca, inače Vam s razlogom neće biti vraćen depozit koji ste na samom startu ostavili stanodavcu. Održavajte higijenu prostora i ne ostavljajte stvari za sobom. Ukoliko se budete pridržavali ovih stavki, nećete imati problema pri odlasku.

Zatvorite svoj račun u banci!
Pre polaska, zatvorite svoj račun u banci i podignite pare sa njega. Ukoliko niste sve čekove unovčili do sada, vreme je da to uradite pre nego što krenete. Naravno, kad otvarate račun u banci, na Vama je da sa bankom utanačite sve pojedinosti, da posle, pri gašenju računa, ne bude dodatnih nepredviđenih troškova i neprijatnih iznenađenja.

Odjavite se sa I-94
Još jedna stvar koju ne smete da zaboravite pre nego što napustite zemlju je odjavljivanje I-94 obrasca. Jednostavno uđete na sajt na kom ste i aplicirali za njega i odjavite se!

Odjavite se sa SEVIS-a
Isto kao i u vezi dokumenta I-94, uđite na sajt i odjavite se. Datumi SEVIS-a i I-94 pri ulasku i izlasku iz zemlje, moraju da se poklapaju.

Proverite prtljag
Obratite pažnju na prekoračenje u težini prtljaga. Pogledajte na svojoj avionskoj karti koja je dozvoljena težina kofera, pa se po tome i vodite. Zapamtite da se svaki kilogram preko dozvoljenog plaća.