moving
moving h2b

H2B program u Americi

https://www.youtube.com/watch?v=VguS3WDlDHo&feature=emb_logo

Odlična vest iz AMERICAN ADVENTURE! U 2020. godini započinjemo H-2B iz potpuno nove oblasti i na skroz novoj, drugačijoj i atraktivnoj lokaciji na tržištu Srbije – čuvenom NEW YORK-u. U saradnji sa najvećom moving kompanijom na Istočnoj obali u mogućnosti smo da ponudimo sezonski posao u trajanju od 6 meseci i to sa odličnom zaradom.

Selidbe – New York – odlična zarada!

https://www.youtube.com/watch?v=pOZktYU2K20&feature=emb_logo

Prijavi se!

 

 

H2B program u Americi

PRIJAVE SU ZATVORENE

 

 

Odlična vest iz AMERICAN ADVENTURE!  U saradnji sa poznatom moving kompanijom na Istočnoj obali u mogućnosti smo da ponudimo sezonski posao u trajanju od 6 meseci i to sa odličnom zaradom.

Selidbe – New York – odlična zarada!

Prijavi se!

 

 

PERFECT MOVING AND STORAGE

PERFECT MOVING

logo

PERFECT MOVING AND STORAGE je kompanija osnovana u New York-u. Locirana je na Menhetnu, gde je i sedište kompanije, sa još dve lokacije u New York-u – u Bronksu i Kvinsu. Kompanija je uspešnim radom proširila svoje poslovanje i na teritoriju Floride gde ima predstavništvo u Majamiju.

PERFECT MOVING je kompanija predvođena sjajnim menadžment timom koji konstantno uvodi inovacije na tržištu.

Više informacija o PERFECT MOVING možete da pronađete na web sajtu kompanije: https://perfectmoving.com/ kao i na

Fecebook stranici:

https://www.facebook.com/PerfectMovingNYC/?ref=page_internal

Instagram stranici: https://www.instagram.com/perfect.moving/

Linkedin stranici: https://www.linkedin.com/company/perfectmoving/

MAKE A PERFECT MOVE! – SIGN IN FOR H-2B PROGRAM IN PERFECT MOVING

A šta drugi kažu o njima, pogledajte ispod:

 

USLOVI RADA

 • Planirana mesečna zarada: $4000,00 +
 • Minimalna zagarantovana zarada: $2000,00
 • Očekivani odlazak – početak: 1 Juna 2022 godine
 • Očekivano trajanje programa: do 6 meseci
 • Smeštaj –  Smeštaj se plaća od ostvarene zarade.
 • Ishrana –Hrana se plaća od ostvarene zarade.
 • Oprema / Svu potrebnu opremu za rad će obezbediti kompanija. Oprema je BESPLATNA!
 • Otvorene pozicije: pomoćni radnici i vozači.

Očekivani broj radnih sati je 40+ na nedeljnom nivou. Po potrebi posla je moguć i prekovremeni rad.

Za sve učesnike koje agencija primi na program biće održan Job Fair na kome će prisustvovati predstavnici kompanije iz SAD koji će obaviti intervju sa učesnicima. Mesto i vreme održavanja Job Fair-a biće objavljeni naknadno a postoji mogućnost održavanja i ONLINE Job Fair-a.

KOGA POSLODAVAC TRAŽI?

Primarno i osnovno za učestvovanje na programu je mogućnost kandidata da mu se H-2B viza odobri (vidi rubriku: O H-2B VIZI)

Pošto je State Department odobrio dodatne H2B vize, pravo učešća imaju kandidati koji su u poslednje 3 godini bili nosioci H2B vize.

 1. Pošto je posao fizički veoma zahtevan, traže se kandidati koji su u dobroj fizičkoj kondiciji, sposobni da nose teret i do 50 kg;
 2. Prednost dajemo kandidatima koji imaju vozačku dozvolu izdatu u SAD. U ovu grupu spadaju i kandidati koji imaju vozačku dozvolu iz SAD ali im je ista istekla. Obnova dozvole traje od 7-10 dana;
 3. Preporučljiva starost kandidata: od 20-45 godina, ali nije obavezujuća;
 4. Prednost dajemo kandidatima koji imaju prethodno radno iskustvo u oblasti selidbi ali nije presudno;
 5. Prednost imaju kandidati koji su bili ranije učesnici H-2B programa
 6. Veoma je bitno da kandidat poseduje dobru radnu etiku, disciplinu, istrajnost, pozitivan stav, želju za učenjem, toleranciju u radu po lošim vremenskim uslovima, zahtevnim klijentima…
 7. Tražimo kandidate koji dobro rade u timu.
 8. Tražimo kandidate koji imaju želju da rade što više.
 9. Traženo znanje engleskog jezika treba da bude na konverzacijskom nivou.

UKOLIKO ZADOVOLJAVATE NAVEDENE ZAHTEVE / PRIJAVITE SE NA: LINK KA PRIJAVI

Po prijavi na našem websajtu, dobićete detaljne instrukcije za dalju realizaciju programa.

SREĆNO!

ISKLJUČENJE OD ODGOVORNOSTI: Sva navedena pravila učestvovanja na programu su u skladu sa važećim imigracionim zakonima SAD kao i sa potrebama poslodavca iz SAD. American Adventure DOO kao agencija ne preuzima odgovornost i nije nadležna za ova pravila.

UČEŠĆE POSLODAVCA U TROŠKOVIMA

Poslodavac će učestvovati u troškovima svojih H-2B učesnika. Svim učesnicima programa biće refundirani troškovi za avionsku kartu i intervju u ambasadi SAD.

OPIS POSLA

Pomoćni radnici: Pakovanje / umotavanje kućnog / kancelarijskog nameštaja, utovar, prevoz i isporuka (istovar i odlaganje) ovih predmeta. Posao uključuje podizanje, pomeranje i postavljanje teških predmeta ručno ili uz pomoć ručne opreme (ručni kamion ili kolica). Radnici moraju biti u stanju da podignu / nose i do 50kg  po potrebi. Isporuka predmeta pomoću stepeništa / liftova. Raspored rada je 4-10 sati, uključujući različite dane –  subota i nedelja mogu biti radni. Radniku će se obezbediti obuka na radnom mestu kao i pre samog odlaska u SAD.

Vozači: Vožnja manjeg kamiona ili kombija, dostava ili odnošenje robe, paketa. Utovar i istovar robe, kućnog ili kancelarisjkog nameštaja, u vozilo i iz vozila. Izveštavanje o svim kašnjenjima, odlaganjima, udesima ili bilo kojim drugim mogućim problemima u saobraćaju na utvrđenoj ruti od skladišta do destinacije selidbe. Praćenje bezbednosnih instrukcija tokom rukovanja vozilom. Potvrđivanje sadržaja robe sa radnicima u skladištu pre odlaska na rutu. Komunikacija sa klijentima i obezbeđivanje sigurnosti za robu.

USLOVI ZA UČESTVOVANJE NA H-2B PROGRAMU

Pravo učešća na H-2B programu imaju sve osobe, bez obzira na godine ili na nivo stručne spreme. Dobro poznavanje i korišćenje engleskog jezika nije uslov za učestvovanje na programu osim ukoliko poslodavac iz USA ne zahteva suprotno.

Svaki H-2B kandidat svojim trenutnim statusom mora da dokaže da neće prekršiti pravila vize koja mu je data kao i da ubedi konzula u ambasadi USA da će se nakon završetka H-2B programa vratiti u zemlju gde ima stalno boravište tj. da ovu vizu neće iskoristiti zarad stalne imigracije u USA (Immigration and Naturalization Act (INA) Section 214b ).

Pošto je State Department odobrio dodatne H2B vize, pravo učešća imaju kandidati koji su u poslednje 3 godini bili nosioci H2B vize.

Od kandidata se traži da pokažu čvrste veze sa zemljom gde imaju prijavljeno stalno prebivalište.

Čvrste veze se mogu dokazati na osnovu:

 • socijalnih,
 • ekonomskih
 • porodičnih veza sa stalnim mestom boravka kao i na osnovu
 • uredne istorije putovanja sa USA
 • apliciranja za bilo koju vrstu USA viza
 • Poštovanjem pravila ranijih viza u USA
 • Posedovanjem znanja engleskog jezika u meri potrebnoj za sporazumevanje i osnovnu komunikaciju;
 • Kandidati treba da prihvate obavezu da se vrate u svoju zemlju po završetku programa;
 • Kandidati ne bi trebalo da su krivično gonjeni i osuđivani;
 • Kandidati bi trebalo da budu tolerantni, fleksibilni, prilagodljivi, savesni, vredni, dobrog opšteg zdravlja.

O H-2B VIZI

Prema Imigracionom zakonu SAD postoji više kategorija viza namenjenih osobama koje žele da privremeno rade u SAD. H-2B viza odnosi se na privremeni ili sezonski rad lica.

Zahtev za privremenim radnicima se odobrava kompanijama koje svoje radne pozicije ne mogu popuniti lokalnim radnicima. Za ovu vizu traži se saglasnost Ministarstva za rad SAD i dozvoljeno je izdavanje od ukupno 66.000 H-2B viza na godišnjem nivou.

Postoji mogućnost i proširenja ovog broja sve u zavisnosti od nedostatka radne snage na tržištu Amerike što je bio slučaj u poslednjih par godina. 

Zahtev za izdavanje H-2B vize, osobe/imigracioni advokati mogu podneti najviše 90 dana pre početka radnog angažmana, ali smeju da uđu u SAD tek 10 dana pre nego što im odobreni radni odnos počinje (imigracioni službenik može uskratiti ulazak u SAD, ukoliko se viza želi iskoristiti pre pomenutih 10 dana).

Zahtev za izdavanje H-2B vize učesnici programa podnose Konzulatu SAD u zemlji čiji su državljani ili u kojoj imaju boravište. Zahtev se podnosi posredstvom naše agencije. Učesnici H-2B programa na razgovor u Konzulat SAD odlaze lično.

Kandidatima, koji su u poslednjih 48 meseci (4 godine) bili nosioci H-2B vize,  se pruža mogućnost da svoja dokumenta pošalju u ambasadu, putem DHL kurisrske službe, a da pri tom ne odu lično u ambasadu na intervju (visa appointment waivers). Ambasada, svakako, zadržava pravo da bilo koga od ovih kandidata naknadno pozove na intervju lično.

 

 

 

KORACI PROGRAMA

 • Učesnik započinje svoju prijavu kompletiranjem upitnika koji možete pronaći OVDE
 • Dobija od agencije dalje instrukcije u vezi sa početnom dokumentacijom koju treba da dostavi.
 • Prijave kreću od 13. maja 2022 i traju do 20. Maja 2022. godine;
 • Agencija vrši početni screening zainteresovanih/prijavljenih kandidata a učesnike koji uđu u uži izbor poziva na preliminarna testiranja i prezentacije H-2B programa. Ukoliko ne budete kontaktirani do 20. maja 2022 – niste prošli prvi krug selekcije;
 • Nakon prezentacije kandidati dostavljaju dokumentaciju kojom dokazuju čvrste socijalne i ekonomske veze sa državom prebivališta tj. dokumentaciju koja potvrđuje ispunjavanje uslova za dobijanje H-2B vize. Ova dokumentacija će se detaljno pregledati od strane našeg tima i u dalji krug prolaze kandidati za Job Fair;
 • Ukoliko učesnik bude primljen na program garantuje mu se učestvovanje na Job Fair-u tj. razgovor sa predstavnicima Perfect Moving kompanije.
 • Job Fair se sastoji iz dva dela / prezentacija kompanije, posla i programa od strane predstavnika kompanije i direktan intervju između učesnika i predstavnika kompanije. U slučaju da nije moguće fizički organizovati Job Fair zbog pandemije COVID-19, organizovaćemo ONLINE JOB FAIR preko ZOOM aplikacije;
 • Ukoliko kandidat nakon razgovora sa poslodavcem iz SAD bude izabran za učešće na programu, potpisuje Ugovor o pružanju usluga sa našom agencijom. 
 • Po dobijanju posla i po odobrenju H-2B peticije, učesnik je spreman za intervju u ambasadi;
 • Prikuplja i kompletira dokumenta za vizu, uplaćuje trošak ambasade od $190 i zakazuje mu se intervju uz svu asistenciju naše agencije.
 • Dobija vizu i kupuje avio kartu za SAD.
 • Dolazak u SAD.

DOKUMENTACIJA

Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje H-2B vize, Konzulatu SAD potrebno je priložiti sledeća dokumenta:

 • dokumenat I-797 (ovaj dokument obezbeđuje naša agencija)
 • važeći pasoš (pasoš treba da važi najmanje 6 meseci nakon isteka vize)
 • Konfirmaciona strana DS 160 obrasca
 • Minimum 1 preporuka bivšeg/trenutnog poslodavca (na memorandumu kompanije, sa pečatom, potpisom i prevodom na engleski jezik)
 • Dve fotografije formata 5cm x 5cm na beloj pozadini.
 • Sve dokaze koje je učesnik programa u mogućnosti da prikupi, a odnose se na socijalne, ekonomske i porodične veze sa stalnim mestom boravka zbog kojih bi bio u obavezi da se vrati.
 • Potvrda da učesnik nije krivično gonjen ili osuđivan (iz MUP-a i Suda)
 • Ranije USA vize na uvid za one koji su već bili u Americi
 • Na zahtev američkog Konzulata i dodatna dokumenta (opciono)
 • Potvrda o neplaćenom odsustvu od strane trenutnog poslodavca za period boravka u SAD tokom trajanja H-2B vize.

Termini intervjua, procedura viziranja kao i odobravanje vize su u isključivoj nadležnosti Konzulata SAD.

H-2B radni program je program privremenog radnog karaktera koji omogućava osobama iz inostanstva da legalno rade i borave u SAD. H-2B program ima za cilj da američkim kompanijama nadoknadi nedostatak radnika kako bi mogle efektivno da funkcionišu bez zastoja u poslu. Zarađeni novac omogućava pokrivanje troškova boravka u SAD. Ukoliko se na programu ostane duže od 4 meseca, može se obezbediti pristojna zarada.

H-2B viza omogućava učesniku da radi isključivo za kompaniju koja je nosilac peticije i koja sponzoriše njegovu vizu. Svaki rad za bilo kog drugog poslodavca je nelegalan.