Goran Dević, Washington DC, Maryland – Lifeguard (Premier Pool)

Beograd - Washington DC

Želja za novim poznanstvima,avanturama i usavršavanjem jezika naveli su me na to da se odlučim za Work and Travel program. Kao neko ko mnogo voli da putuje, poseta Americi ove godine za mene je bilo najbolje putovanje do sada.

O agenciji American Adventure informisao sam se prošle godine preko drugara sa fakulteta koji su me uputili i preporucili saradnju sa vama na šta mogu slobodno reći da nisu pogrešili jer sam u potpunosti zadovoljan tretmanom,uslugom i radom zaposlenih koji su uvek bili spremni da odgovore na sva pitanja i pomognu mi pri rešavanju svih nedoumica i problema čak i po odlasku u Ameriku.

S obzirom na to da sam se na program prijavio bez drugara ili poznanika,ta situacija se promenila već na obuci za Lifeguard program,a kasnije i na beogradskom aerodromu,gde sam upoznao vršnjake,odnosno cimere za koje danas mogu reći da su deo moje porodice. Washington je sigurno jedan od najuredjenijih i najlepših gradova koje sam do sada posetio. Živeo sam u predgradju,na 30ak minuta metroom od centra grada u smeštaju koji nam je bio unapred obezbedjen, i na 20minuta biciklom od bazena na kom sam radio. Posao spasioca u odnosu na ostale poslove koji zahtevaju mnogo više fizičkog napora zaista nije bio toliko težak. Pumpe,filteri i hemikalije za održavanje vode brzo udju u rutinu,tako da sam taj teži deo posla veoma brzo savladao. Imao sam sreću jer je bazen na kom sam radio imao solidan broj radnih sati tako da sam u dogovoru sa supervizorom uspeo da nakupim i dodatne overtime sate.

Najsnažniji utisak na mene definitivno je ostavio New York, grad u koji sam se doslovno zaljubio i iz kojeg nosim najsnažnije utiske i doživljaje. Grad koji je po mom mišljenju prestonica sveta i mesto koje nikako ne smete zaobići ako krenete u ovakvu avanturu.

Pored novca koji sam zaradio,ljudi koje sam upoznao,i mesta koje sam obišao, iz Amerike sa sobom nosim najbolje iskustvo u svom životu do sada, i sa nestrpljenjem očekujem da se vratim nazad i nastavim tamo gde sam stao.