SA NAMA POČINJE AVANTURA

Kada dođete do nas, možete biti sigurni da ćete imati najbolje opcije u pogledu rada i smeštaja na jednoj od Vaših omiljenih destinacija. Mi smo među liderima u kulturnim i obrazovnim programima razmene sa Sjedinjenim Državama i imamo dugu listu partnerskih organizacija koji zastupaju poslodavce.

Do sada smo poslali preko 2.500 studenata u Sjedinjene Države, što nas čini jednom od najboljih kompanija naše vrste u Srbiji.

Sa nama počinje avantura” – prepoznatljiv logo godinama unazad.

  1. Upoznavanje i druženje sa studentima iz celog sveta
    Nova kultura i nova poznanstva, steknite nove prijatelje

Program je prvenstveno osmišljen da upoznate nove ljude i da putujete, da steknete neko radno iskustvo i ovim programom ćete to moći sebi priuštiti.

Upoznaćete ljude iz celog sveta. Tokom svog boravka u SAD-u, imaćete prilike da upoznate različite kulture i običaje, a daćete priliku drugima da nauče nešto o Vama, Vašoj zemlji, običajima sa naših prostora i sve u vezi Srbije.
Osobe koje upoznate na ovom putovanju biće Vam zasigurno prijatelji ceo život. Živećete zajedno, raditi, prelaziti prepreke uz pomoć ovih novih prijatelja, jer ko bi Vas bolje razumeo nego oni koji se osećaju isto kao i Vi?
Bićete podrška jedni drugima, u trenucima kad budete osećali nostalgiju i umor, zajedno ćete tražiti dodatne poslove, verovatno i putovati.

  1. Putovanje u Ameriku i upoznavanje nove kulture i istraživanje novog sveta (kontinenta, države…)

Ljubitelji putovanja, izuzetno uživaju na ovom programu, dobijajući jedinstvenu priliku da putuju na nova mesta, koju većina ne bi mogla sebi na drugi način da priušti.
Spisak nekih aktivnosti koje možete da radite dok ste na ovom programu:
Posetite muzeje, parkove, istorijska mesta,
Idite na koncerte i sportske događaje, u pozorišta,
Mogućnost kupovine garderobe i elektronskih uređaja po povoljnijim cenama nego u Srbiji,
Probajte hranu koja je specifična za njihovu kulturu (dobar roštilj, corn dog…),
Upoznajte se sa njihovim praznicima ,
Idite na kampovanje,

Budite predstavnik naše kulture, upoznajte svoje poslodavce sa našim običajima, ponesite suvenire za Vaše nove prijatelje i naravno poslodavca.

Birajte poslove u kojima ćete Vi uživati, birajte mesta koja Vas privlače (naravno ukoliko imamo u ponudi uvek možete aplicirati).
Razmislite o tome da li želite plaže, planine, veće gradove, istočnu Ameriku ili možda zapadnu. Obavezno prvo preispitajte sebe šta želite.

Izaberite ono što Vas čini srećnim i uživajte u svojoj avanturi.

  1. Do you speak English?

Ovo je nesto što će Vam doneti dobrobit u mnogim sferama Vašeg života, u budućnosti, najviše u vezi posla, jer svi smo svesni da je engleski jezik postao i naša svakodnevica. Doživećete svakako kulturni šok kad odete na program. Možda ćete se po prvi put naći na mestu gde morate prihvatiti da niko ne govori Vaš jezik nego za svaki korak koji napravite, koristićete isključivo engleski. To su poteškoce prilikom govora, ali vremenom se oslobodite i počnete i Vi da razmišljate na engleskom. Kad dođete do ovog momenta shvatićete najveću prednosti ovog programa.

  1. Ranije ste mogli da po ceo dan ne radite ništa, a posle W&T?

Veliki broj studenata do sada nije imao prilke da radi poslove koji im obezbeđuju egzistenciju, već su to bili poslovi koje su honorarno radili. Za razliku od toga, na ovom programu su poslovi koji se obavljaju puno radno vreme. Program mora ozbiljno da se shvati što se tiče radnog dela. Ovi poslodavci su Vas zaposlili iz razloga što zaista imaju potrebu u toku letnje sezone za većim brojem radnika i oslonili su se na radnike koji dolaze preko ovog programa da im pomognu da uspešno ostvare sezonu. Iako ti poslovi uglavnom nisu u vezi sa fakultetom, oni stvaraju radne navike, razvijaju osećaj za odgovornost i timski duh. Sve ove osobine će Vam u budućnosti biti korisne. Nakon završenog programa, sigurno ćete mnogo više ceniti slobodno vreme.

Ovaj posao će Vam takođe omogućiti da stvorite budžet koji će Vam obezbeđivati uslove smeštaja, hrane, putovanja, izleta, kupovine…

Isplatićete program u koji ste uložili i imaćete nezaboravno leto.

  1. Osamostalite se

Da li ste živeli sami do sad?
Svi koji nisu imali priliku za samostalni život ovo je jedinstvena prilika da krenete ka tom cilju. Biće Vam u nekim trenucima i teško, nailazićete na probleme i prepreke, ali takođe na kraju ćete biti ponosni što ste to uspešno i samostalno rešili i napravili izbore bez konsultacije sa prijateljima, roditeljima.. Bićete zaslužni samo Vi za Vaš uspeh!
Za veće i složenije probleme imaćete podršku sponzorske agencije 24/7. Za sve ostalo ćete morati da se pobrinete sami. Ovo će Vam svakako biti jedno veliko iskustvo za kasnije izazove u životu.