Jelena Vidić, Fenwick Island, Delaware

Beograd-Delaware

Godina putovanja: 2013
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
Izuzetno pozitivno iskustvo. Prijavila sam se za program krajem marta i sve je na vreme odradjeno tako da sam prvog juna već počela da radim. 🙂 Sad već prikupljam papire za sledeću godinu, pa ponovo sa istom agencijom.

Lokacija: Delaware, Fenwick Island
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Ja lično nisam imala potrebe da tražim drugi posao, ali se dodatni posao jako lako može naći i u Fenwick Island i u Ocean City, susedni grad. Mesto je izuzetno bezbedno a meštani prijatni, sve sto je potrebno može se naći peške, a plaze se nalaze na 10 do 15 min od većine smeštaja. Nema previše mesta za izlazak, ali tih par što ima su izuzetno zanimljivi, i organizuju svake nedelje žurke za W&T studente. Takodje, prva ili druga nedelje septembra je Bike Week u Ocean City-u, što je jedan od najvećih skupova bajkera u SAD.

Posao: customer service and relationships,Sunsations
Iskustvo sa poslodavcem: Neutralno
Opis poslodavca: Zašto neutralno? Pa jednostavno čovek nije prijatan, ali dokle god se prilagodiš i shvatiš da jedino treba da progovoriš koju sa mušterijama, radiš na kasi ili slažeš majice, što zaista nije teško, sve će biti OK. Nosi se žuta majica koja se tamo dobija. Moguće je dogovoriti se sa njim pa imati veliki broj sati nedeljno i onda raditi samo jedan posao. Redovno daje plate, na dve nedelje. Ne plaća ‘over-time’ više, 1.5, već redovnu cenu, što je opet dovoljno.