Jelena Jakovljević, Ocean City, Maryland

Beograd-Maryland

Godina putovanja: 2014
Iskustvo sa agencijom: Pozitivno
S obzirom da sam se prijavila za program kasnije nego većina ljudi (u maju), devojke iz agencije su mi zaista izašle u susret, našle posao u jako kratkom vremenskom periodu i bile su mi na usluzi za sva pitanja koja sam imala.

Lokacija: Ocean City, Maryland
Iskustvo sa nalaženjem dodatnog posla: Neutralno
Ocean City je relativno malo, porodično, turističko mesto, gde dolaze porodice na odmor. Ima dosta restorana, hotela, barova i diskoteka. Takodje, ima dosta i studenata koji dolaze iz Evrope da rade preko leta. Plaža je peščana, okean odličan za kupanje.

Posao: Uobičajene pozicije u restoranu manjeg obima – hostesa, baser, server, kasirka… (sve sem kuhinje),On Bay Seafood
Iskustvo sa poslodavcem: Pozitivno
Satnica: $7.25  Broj sati nedeljno:40  Prosek napojnica: $80
Opis poslodavca: Posao sam našla sama, i to mi je na kraju bio jedini posao koji sam radila. Restoran je manjeg obima, tj. ima 30 stolova. Radila sam kao baser (čistila stolove) i hostesa (nalazila ljudima stolove i smeštala ih za iste) na početku. Kako je sezona odmicala, radila sam i na kasi (gosti poručuju svoje obroke na kasi, zatim odlaze do stola koji im je dodeljen, a serveri im iznose hranu). Pred sam kraj sezone, kada je ostalo manje zaposlenih radila sam i kao server. Samo me u kuhinju nisu puštali, a ni ne zameram im. Satnica je svuda u OC-u minimalna.